Hipokrati – Nxirja nga dielli, pro dhe kundër – 16.05.2020
16/05/2020 19:00

Po kush eshte me i rrezikuar per te bere Melanome? Personat ne moshe te vogel, moshat e thyera, personat me lekure te celet, personat me anamneze te semundjeve tumorale te lekures si edhe te nishaneve, personat qe jane te predispozuar nga ana familjare, personat qe kane shume nishane dhe disa prej tyre dhe atipike.Pas gjithe ketyre pasojave ju pelqen ende te qendroni gjate ne diell? Sigurisht qe folem per pasojat pozitive te diellit. Sigurisht e permendem qe eshte antistres, ndikon ne permiresimin e humorit, ndikon ne formimin e vitamins D, ndihmon si nje antiinflamator i mire ne sherimin e disa semundjeve. Por vetem atehere kur respektohet fasha orare e duhur e ekspozimit dhe evitohet piku i rrezeve diellore ne oraret 12:00 – 16:00, dhe kur perdoret kremi mbrojtes. Meqe e permendem, si duhet te jete ky krem mbrojtes, sa duhet te jete faktori i tij? E kane te nevojshem perdorimin e kremit mbrojtes maksimal me SPF 50 njerezit qe kane patur probleme me kancerin e lekures, qe kane shume nishane, qe kane histori familjare te melanomes, ata qe kane semundje dermatologjike qe agravohen nga qendrimi ne diell. Keta individe e kane te nevojshem si ne dimer dhe ne vere perdorimin e filtrit 50. Ndersa te tjeret,ne vartesi te llojit te lekures, nuk e kane te nevojshem nje filter kaq te larte mbrojtje.

Hipokrati – Siguria Ushqimore në Shqipëri – Emision i plotë – 04 Korrik 2020
04/07 19:31
Hipokrati – Siguria Ushqimore – Uji Dukat – 4 Korrik 2020
04/07 19:30
Hipokrati – Siguria Ushqimore – Produktet Lufra – 4 Korrik 2020
04/07 19:30
Hipokrati – Shenjat klinike të një helmimi ushqimor – 4 Korrik 2020
04/07 19:30
Hipokrati – Siguria Ushqimore – Siguria Artizanale – Punishte Reka – 4 Korrik 2020
04/07 19:30
Hipokrati – Parametrat laboratorikë që garantojnë ushqimet – 4 Korrik 2020
04/07 19:30
Hipokrati – Siguria Ushqimore në Botë – 4 Korrik 2020
04/07 19:30
Hipokrati – Si të masim vetë sasine e pesticideve në ushqime – Diola Dosti – 4 Korrik 2020
04/07 19:30
Hipokrati – Siguria Ushqimore – Sa të sigurt ndihen shqiptarët – 4 Korrik 2020
04/07 19:30
Hipokrati – Laboratori Noval – Përparësi e Teknologjisë Ushqimore – 4 Korrik 2020
04/07 19:30
Hipokrati – Siguria e lendeve te para ushqimore – BBI Group – 4 Korrik 2020
04/07 19:30
Hipokrati – Sa i garanton shqiptarët Autoriteti Ushqimor për ushqimet që konsumojnë – 4 Korrik 2020
04/07 17:28
Hipokrati – Dieta ushqimore sipas grupeve të gjakut – Emision i plotë – 27 Qershor 2020
27/06 19:31
Hipokrati – Produktet pa gluten dhe laktozë në supermarket – 27 Qershor 2020
27/06 19:30
Hipokrati – Covid 19 – Rritja e imunitetit sipas Dr. Mozz-it – 27 Qershor 2020
27/06 19:30
Hipokrati – Dieta Ushqimore – Ushqimet sipas grupeve të gjakut – 27 Qershor 2020
27/06 19:30
Hipokrati – Dieta ushqimore sipas grupeve të gjakut – A e njohin shqiptarët – 27 Qershor 2020
27/06 19:30
Hipokrati – Dieta ushqimore sipas mjekut të famshëm italian – 27 Qershor 2020
27/06 19:30
Hipokrati – Covid 19 dhe grupet e gjakut – 27 Qershor 2020
27/06 19:30
Hipokrati – Gurët në veshka – Si formohen – 27 Qershor 2020
27/06 19:30