Fiks Fare/ Shkolla e Sanxhakut e përfunduar, nuk hapet për nxënësit
13/10/2021 20:30

Nxënësit e shkollës 9-vjeçare Gjokë Elezi në fshatin Sanxhak të qytetit të Laçit janë të detyruar që çdo ditë të udhëtojnë drejt qytetit me autobus për në shkollën “Gjin Pjetri”. Shkak I kësaj lëvizje është rikonstruktimi I shkollës së tyre. Edhe pse punimet në këtë shkollë kanë përfunduar që para 2 javësh, bashkia e qytetit dhe ZVAP nuk hapin dyert si pasojë e nje kontrate me OSHE. Prindërit e këtyre nxënësve veç moshapjes së shkollës së re ankohen dhe për mënyrën e tansportit të fëmijëve pasi ata udhëtojnë çdo ditë vetëm me dy mjete tansporti autobus dhe pa asnjë mësues shoqërues. Sistemimin e fëmijëve në autobus e kryejnë vetë drejtuesit e mjeteve dhe mësueset I presin në ambjentet e shkollës pritëse. Një prind ka zgjedhur t’i shoqërojë vetë me mjet privat, pasi në autobuzin e shkollës rrezikojnë të shtypen dhe askush nuk mban përgjegjësi. Fëmijët të ulur brenda në autobus thonë se çdo ditë udhëtojnë në kushte të vështira dhe se mësuesit janë tek shkolla pritëse. Drejtuesit e mjeteve thonë se lëvizjet I bëjnë me grupe të ndara, u duhet të dërgojnë një grup dhe më pas vijnë për të marrë grupin tjetër të mbetur. Por pasi kamerat e Fiks Fare filmuan të gjithë situatën drejtuesit e këtyre mjeteve filluan të zbrisnin nxënësit nga autobuzi dhe lajmëruan pronarin e subjektit të vinte me mjete të tjera shtesë. Prindërit konfliktohen me drejtuesin e subjektit të kontraktuar nga ZVA Kurbin dhe shprehen se çdo ditë tjetër ka patur vetëm 2 mjete transorti në dispozicion të fëmijëve. Specialisti i ndërtimit të shkollës “Gjokë Elezi” thotë se shkolla ka përfunduar prej dy javësh por për shkak të problemeve elektrike po zvarritet procedura e hapjes. Ai thotë se i është dërguar shkresë bashkisë së qytetit, por nuk kanë marrë asnjë përgjigje si dhe nuk është bërë asnjë veprim.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 19 Tetor 2021
19/10 21:03
Fiks Fare, I vjedhin pensionin për 8 vjet,ISSH ia hedh fajin Postës Shqiptare,19 Tetor 2021, Pjesa 2
19/10 21:01
Fiks Fare, “Përputhen”, djali i drejtohet vajzës: O vëlla… 19 Tetor 2021, Pjesa 3
19/10 21:00
Fiks Fare/ Monitorime/ “Përputhen”, djali i drejtohet vajzës: O vëlla…
19/10 20:30
Fiks Fare/ Denoncimi i 72-vjeçares: Më vodhën pension për 8 vite
19/10 20:30
Fiks Fare/ Justifikimi i postierit: Zonja nuk kishte kontributet shoqërore!
19/10 20:30
Fiks Fare/ Në përjashtimet e Berishës si kryetar partie, a u zbatua statuti i PD-së?
19/10 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 18 Tetor 2021
18/10 21:03
Fiks Fare, Yuri Kim detyra qeverisë, qytetarët: T’i luaj ‘fenë’ se ndryshe … 18 Tetor 2021, Pjesa 1
18/10 21:02
Fiks Fare, Skandal/ Tampon fals COVID-i për t’u futur në Burgun e Peqinit! 18 Tetor 2021, Pjesa 2
18/10 21:01
Fiks Fare, E ftuara: Tradhtia është çështje qejfi, 18 Tetor 2021, Pjesa 3
18/10 21:00
Fiks Fare/ Denoncimi nga burgu: Më thonë vdis, IEVP-ja private
18/10 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ E ftuara: Tradhtia është çështje qejfi
18/10 20:30
Fiks Fare/ Burrë e grua doktorë, nipi në farmaci, kushërira në kuzhinë
18/10 20:30
Fiks Fare/ Laboratori privat të jep përgjigjen e COVID-it pa e bërë
18/10 20:30
Fiks Fare/ Yuri Kim detyra qeverisë, qytetarët: T’i luaj ‘fenë’ se ndryshe …
18/10 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 15 Tetor 2021
15/10 21:03
Fiks Fare, Regjistrat e Gjëndjes Civile të dëmtuar, ligji penalizon qytetarët,15 Tetor 2021, Pjesa 1
15/10 21:02
Fiks Fare,Breshëri u dëmtoi mollët,ligji pengon bujqit, s’marrin dëmshpërblim,15 Tetor 2021, Pjesa 2
15/10 21:01
Fiks Fare, Sociologu: Femrat pas divorcit bëhen më të bukura, 15 Tetor 2021, Pjesa 3
15/10 21:00