Fiks Fare/ Laboratori privat të jep përgjigjen e COVID-it pa e bërë
18/10/2021 20:30

Gazetarët e Fiks Fare shkojnë në Burgun e Peqinit dhe interesohen për të hyrë në këtë institucion. Një gardian i thotë Fiksit se për t'u futur në burg duhet të bëhen analizat për COVID 19, por jo te shteti, por te një laborator privat që ndodhet në Peqin. "Nuk e bën më spitali, vetëm te privati. Laboratri është në hyrje të qytetit, në krah të majtë" thotë gardiani. Gazetarët shkojnë në këtë laborator, i cili e ka emrin "Fland Lab". Punonjësja ithotë se tamponët e realizuar te privati nuk njihen në burg. "Nuk i pranojnë, nuk e di pse, po nuk i njohin. Kanë kohë që i kanë hequr të drejtën. Vetëm ne bëjmë tampone këtu" i thotë punonjësja, ndërsa tregon se një analizë e tillë kushton 25 mijë lekë të vjetra dhe del për 10 minuta. Ndërkohë, shkojmë disa ditë më pas, për të bërë të gjitha procedurat për futjen në Burgun e Peqinit. Fillimisht, gazetarët bisedojnë me një tjetër punonjës të burgut, i cili thotë sërish se laboratori i vetëm i tamponëve është ai privat. Shkojmë sërish te laboratori dhe kërkojmë të bëjmë tampon Covidi për t'u futur në burg. I kërkojmë që mos ta bëjmë se e kemi bezdi. Punonjësja pranon kërkesën dhe i merr të dhënat gazetares së Fiks Fare. Pas vetëm 2 minutash qëndrimi në laboratorin privat, na jep përgjigjen "NEGATIVE". Na thotë se, dikur bëheshin tamponë te privati, por tani s'ka dhe burgu i sjell në këtë laborator. Punonjësja thotë se mjeku është në Elbasan, por në përgjigjen që i jep gazetares së :Fiks fare" është edhe firma e mjekut.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 3 Dhjetor 2021
03/12 21:03
Fiks Fare, Fshati Mgull në Kukës i izoluar, nuk ka urë! 3 Dhjetor 2021, Pjesa 1
03/12 21:02
Fiks Fare, Institucionet vartëse nuk ‘pyesin’ për rekomandimet e DRAP Fier, 3 Dhjetor 2021, Pjesa 2
03/12 21:01
Fiks Fare, Genardi e do nusen si Dajana, ta ngrejë në peshë, 3 Dhjetor 2021, Pjesa 3
03/12 21:00
Fiks Fare/ Fshati Mgull në Kukës i izoluar, nuk ka urë!
03/12 20:30
Fiks Fare/ Shkolla dhe ZVA nuk zbatojnë udhëzimet e DRAP
03/12 20:30
Fiks Fare/ E hoqën nga pozicioni i mësueses para 1 viti, pas trajtimit në Fiks Fare i jepet e drejta
03/12 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Genardi e do nusen si Dajana, ta ngrejë në peshë
03/12 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 2 Dhjetor 2021
02/12 21:03
Fiks Fare, Ekskluzive/ Lidhja e Berishës me Enver Hoxhën, 2 Dhjetor 2021, Pjesa 1
02/12 21:02
Fiks Fare, Theri komshiun me thikë, gjykata dhe mjekët ligjorë shpëtojnë vrasësin, 2 Dhjetor 2021, Pjesa 2
02/12 21:01
Fiks Fare, I ftuari nxjerr lekët nga xhepi dhe i numëron live në emision, 2 Dhjetor 2021, Pjesa 3
02/12 21:00
Fiks Fare/ Arjana Rreli: Një Debilitas nuk mund të bëhet skizofren
02/12 20:30
Fiks Fare/ Mjekja e burgut: Vrasësi “top” nga mendja
02/12 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ I ftuari nxjerr lekët nga xhepi dhe i numëron live në emision
02/12 20:30
Fiks Fare/ Mjekët specialistë: Vrasësi nuk është skizofren
02/12 20:30
Fiks Fare/ Mjekët ligjor me recetat për sistemin tretës, vendosin diagnozën Skizofren
02/12 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 1 Dhjetor 2021
01/12 21:03
Fiks Fare, Lekë i ri, lekë i vjetër? Dilema që ngatërron shqiptarët, 1 Dhjetor 2021, Pjesa 1
01/12 21:02
Fiks Fare, Invalidëve s’u njihet libreza, bashkia u shton dhe një vërtetim, 1 Dhjetor 2021, Pjesa 2
01/12 21:01