Fiks Fare/ Drejtori pengon votimin. Detyron anëtarët e komisionit të sabotojnë procesin
25/11/2020 20:30

Në shkollën 9- vjeçare "Pashko Vasa" në Shkodër procesi për zgjedhjen e drejtorit nuk zhvillohet. Vetë drejtori pengon dosjet që e konkurojnë. Anëtarët e komisionit të zgjedhjes nuk shkojnë në votim për shkak se ky drejtues i detyron ta sabotojnë këtë proces. Prej dy javësh drejtori i shkollës ka komanduar kryetaren e komisionit drejtoreshë shkolle duke e futur në konflikt interesi me procesin e votimit në mënyrë që ky proces të mos zhvillohet.. Bashkëpunëtorët e Fiksit dhe gazetarët kanë biseduar me kryetarin e bordit të prindërve prej të cilit është shtyrë mbledhja. Në një shkresë të dërguar ai thotë se mungesa e tij ka qenë për shkak të virusit covid 19 prejt të cilit edhe është vetë karantinuar. Ndërkohë në biseda me gazetarët e Fiksit zotëria tregon se këtë e ka bërë për shkak të drejtorit . Duke ju lutur gazetarëve që mos ta nxjerrin në kamera shpjegon se është kryetar bordi në atë shkollë edhe pse nuk ka fëmijë, por ja ka kërkuar drejtori të qëndrojë. Gazetarët shkojnë të takojnë drejtoreshën e komanduar që është njëkohësisht dhe kryetare e vlerësimit të dosjeve, për ta pyetur se përse eshtë vonuar procesi i përzgjedhjes së drejtorit të ri? Ajo tregon se procesi nuk është zhvilluar për mungesë të anëtarëve sepse janë të infektuar me Sars Cov 2 .Gazetarët i kërkojnë një dokument që vërteton infektimin e anëtarëve nga virusi covid 19, por ajo nuk ka asnjë dokument të tillë. Ajo tregon se juristja e bashkisë e ka telefonuar duke i thënë se është vetë karantinuar , gjithashtu edhe kryetari i bordit i ka dërguar një shkresë ku i thotë se është karantinuar. Edhe pse në të tilla raste komisioni e ka për detyrë të zëvendësojë brenda 24 orëve anëtarin që mungon, drejtoresha e rekomanduar nuk e ka bërë këtë. Arsye ajo tregon se përderisa nuk u zëvendësua juristja e bashkisë edhe kryetari i këshillit ka kërkuar që të mos zëvendësohet, por të pritet siç u bë me të tjerët.

Fiks Fare, KKT merr vendimin, Ujëvara e Valës nuk do futet në tuba, 18 janar 2021, Pjesa 1
18/01 21:02
Fiks Fare, Rishfaqen bandat në Shkodër, gjobëvënie tregtarëve të tregut ‘Rus’,18 janar 2021, Pjesa 2
18/01 21:01
Fiks Fare, Albi Nako: Në tango qimet e hundës të lidhen papion me partneren, 18 Janar 2021, Pjesa 3
18/01 21:00
Fiks Fare/ Rishfaqen bandat në Shkodër, gjobëvënie tregtarëve të tregut ‘Rus’
18/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Albi Nako: Në tango qimet e hundës të lidhen papion me partneren
18/01 20:30
Fiks Fare/ KKT merr vendimin, Ujëvara e Valës nuk do futet në tuba
18/01 20:30
Fiks Fare/ Bashkia e Policia Shkodër: Nuk kemi denoncime!
18/01 20:30
Fiks Fare, “Zhduket” fshati, banorët s’bëjnë dot veprime në gjendjen civile, 15 Janar 2021, Pjesa 1
15/01 21:02
Fiks Fare, Rruga e fshatit Gjorm e shkatërruar, Bashkia Kurbin: S’kemi fonde! 15 Janar 2021, Pjesa 2
15/01 21:01
Fiks Fare, Melisa: Do puth, do përqafoj sa t’iu plasë gurmazi! 15 Janar 2021, Pjesa 3
15/01 21:00
Fiks Fare/ Nuk regjistrojnë dot fëmijën, ‘zhduket’ fshati nga regjistri i adresave
15/01 20:30
Fiks Fare/ Rruga e fshatit Gjorm e shkatërruar prej vitesh, Bashkia Kurbin: Nuk kemi fonde!
15/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Melisa: Do puth, do përqafoj sa t’iu plasë gurmazi!
15/01 20:30
Fiks Fare, Shqipëria shpall italianin në kërkim, Fiksi zgjidh problemin, 14 Janar 2021, Pjesa 1
14/01 21:02
Fiks Fare, Drama e 3 fëmijëve, nëna e sëmurë mendore i rreh dhe i lë pa bukë, 14 Janar 2021, Pjesa 2
14/01 21:01
Fiks Fare, Krasta: Në Shqipëri digjet fshati, ajo që krihet dhe komshia, 14 Janar 2021, Pjesa 3
14/01 21:00
Fiks Fare/ Shqipëria shpall italianin në kërkim pa vendim të formës së prerë, Fiksi zgjidh problemin
14/01 20:30
Fiks Fare/ Shërbimi social ‘fle’, interesohet për fëmijët pas 3 vitesh
14/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Krasta: Në Shqipëri digjet fshati, ajo që krihet dhe komshia
14/01 20:30
Fiks Fare/ Nëna: S’jam mirë, ndaj i rrah fëmijët. S’dua të më hanë kempin”
14/01 20:30