Fiks Fare/ AKBPM: “Cipralex” 20 mg i paregjistruar në Shqipëri
06/12/2021 20:30

Në këto kushte Fiksi i drejtohet Agjencisë Kombëtare të Barnave nëse ky bar lejohet apo jo të shitet në Shqipëri. Nga kontaktet me disa punonjës të kësaj agjencie Fiksit iu pohua se ky medikament ende nuk është lejuar që të tregtohet në Shqipëri. Sipas punonjësve, ende nuk ka përfunduar procedura administrative e lejes dhe se bari nuk është i regjistruar në Shqipëri. Ndërkohë kjo agjenci disa ditë më vonë kthen përgjigje zyrtare se "të gjitha barnat e prodhuara në vend, me destinacion tregun e brendshëm, si dhe barnat që importohen, me destinacion tregun vendas, duhet të kenë detyrimisht të aplikuar në paketimin e jashtëm pullën e kontrollit të barnave. Sipas saj, pulla e kontrollit të barnave lëshohet nga Agjencia. Më tej shkruan se tregtimi me shumicë i barnave pa pullën e kontrollit dhe çmimin e shitjes me pakicë, dënohet me konfiskimin të barnave dhe me 500 000 lekë gjobë, ndërsa tregtimi me pakicë i barnave pa pullën e kontrollit dënohet me sekuestrim të barnave dhe 200 000 (dyqind mijë) lekë gjobë. Veprimet e kryera për raste të tilla, kur përsëriten, dënohen me konfiskim dhe heqje të licencës” Në këtë dokument, Agjencia thotë se "Sa më sipër, bari “Cipralex” 20 mg deri më tani nuk i është nënshtruar procedurave administrative të regjistrimit dhe importit të tij në Republikën e Shqipërisë". Edhe pse ky medikament nuk është i regjistruar nuk i ka penguar farmacitë në Tiranë ta shesin atë kontrabandë, pa pullën e agjencisë dhe shumëfish më shtrenjtë se çmimi i vendit të origjinës, ata që penalizohen si gjithmonë janë qytetarët.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 18 Janar 2022
18/01 21:03
Fiks Fare, Erdogani s’e takoi, Meta në Lezhë tek varri Skënderbeut, 18 Janar 2022, Pjesa 1
18/01 21:02
Fiks Fare, 5 vjeçari humb jetën në aksident, shoferi i dehur lihet i lirë, 18 Janar 2022, Pjesa 2
18/01 21:01
Fiks Fare, Mjeku: Meshkujt kujdes, covidi të shkurton … 18 Janar 2022, Pjesa 3
18/01 21:00
Fiks Fare/ Monitorime/ Mjeku: Meshkujt kujdes, covidi të shkurton …
18/01 20:30
Fiks Fare/ Erdogani s’e takoi, Meta në Lezhë tek varri Skënderbeut
18/01 20:30
Fiks Fare/ Prokuroria dhe gjykata: “Shoferi i dehur nuk ka shkelur rregullat e qarkullimit”
18/01 20:30
Fiks Fare/ Denoncuesi: Kërkoj drejtësi për nipin 5 vjeçar, shoferi ishte i dehur!
18/01 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 17 Janar 2022
17/01 21:03
Fiks Fare, Erdogani vizitë në ditën e vdekjes së Skënderbeut, rastësi? 17 Janar 2022, Pjesa 1
17/01 21:02
Fiks Fare, I shkruajnë gabimi datëlindjen në dëftesë, humb Llotarinë Amerikane, 17 Janar 2022, Pjesa 2
17/01 21:01
Fiks Fare, Gocat e Manushit me këpucë 1200 euro, 17 Janar 2022, Pjesa 3
17/01 21:00
Fiks Fare/ Denoncuesi: Gjykata më dha të drejtë, DRAP-i e apeloi
17/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Gocat e Manushit me këpucë 1200 euro
17/01 20:30
Fiks Fare/ Erdogani vizitë në ditën e vdekjes së Skënderbeut, a është e rastësishme?
17/01 20:30
Fika Fare/ Ish Drejtori i shkollës: Gabimin e ka bërë mësuesi kujdestar
17/01 20:30
Fiks Fare/ DRAP: E apeluam sepse nuk kishim ku e ekzekutonim
17/01 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 14 Janar 2022
14/01 21:03
Fiks Fare, Lopët i kullosin në tokën greke, për një urë që ju mungon, 14 Janar 2022, Pjesa 1
14/01 21:02
Fiks Fare, 3 mln euro për “Rrugën e vdekjes”, banorët rrezikojë sërish jetën! 14 Janar 2022, Pjesa 2
14/01 21:01