ArtKand, emisioni më i ri i artit/ Një galeri e re televizive cdo të shtunë në ekranin e Top Channel
05/03/2021 20:11

Një galeri e re televizive sapo ka marrë jetë në Top Channel. ArtKand, emisioni më i ri i artit në Shqipëri, çel siparin këtë të shtunë në orën 14:15. Një ankand veprash arti, do të zhvillohet në një galeri të mirëfilltë. Kjo është një hapësire e re ekspozimi për të gjithë artistët, që shpesh kanë qenë të shqetësuar për mungesë të galerive. Nën autorësinë dhe moderimin e Jetona Kocibellit, dhe në statusin e të ftuarit të përhershëm Genc Përmetit, ArtKand është në momentet e fundit të përgatitjes. “Kjo është një ftesë për të gjithë ata që duan të sjellin dhe promovojmë artin e tyre, por mbi të gjitha për të gjithë ata që duan të investojnë dhe të kenë pasuri të patundshme veprat e artit. Unë e kam thënë edhe në herët që në Shqipëri ndodh të kemi 10 apartamente dhe një pikturë ndërkohë që rëndom duhet të ishte e kundërta. Pra të kishim dhjetë piktura dhe një apartament. Unë besoj që ky do të jetë një program që do të ketë sukses. Do t’i ftoja të gjithë audiencën dhe ata që ndjekin, që e duan dhe janë të dashuruar me artin, të gjejnë një dritare të re komunikimi Të qarkullojnë veprat. Të shesin dhe të blejnë. Të gjitha këto bëhen nën emrin e madh, të një ekrani të madh. Sic është Top Channel”, tha Jetona Kocibelli, autore/moderatore e ArtKand. Studioja si galeri, është konceptuar dhe krijuar nga skenografi Fatmir Minga, i cili shprehet se nëpërmjet saj ai ka realizuar një ëndërr.

Top Channel/Vajza që zgjodhi gdhendjen. Ekspozitë në 75-vjetorin e Liceut
19/04 12:38
Top Cahnel/ Galeria “Artkand”/ Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza
18/04 20:19
Top Channel/ “Artkand”.Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza, një vepër e vitit 1982
18/04 12:32
Top Channel/ Shkodra në një ekspozitë/ Fotografitë me banesat tradicionale qindra vjeçare
17/04 20:09
Top Channel/ Ekspozita e shpresës/ Përjetimi i Najada Hamzës në një vit pandemik
16/04 19:58
Galeria “Artkand”, gjashtë episode, mbi 36 vepra të prezantuara dhe gjashtë shitje deri tani
11/04 13:09
Në përkujtim të Edith Durham/ Botimi i Muzeut Kombëtar në 75 vjetorin e ndarjes së saj nga jeta
09/04 20:04
112 veprat e Sali Shijakut/ Për herë të parë ekspozohen edhe 12 nudot në vizatim të piktorit
08/04 19:54
Kur Italia pushtonte Shqipërinë/ 7 prill 1939, rezistenca e vetme në Durrës dhe Shkodër
07/04 19:58
“ABC-ja”, rikthehet tek Mësonjtorja/ Në muze rikthehen edhe bankat historike. Reagimi pas protestave
07/04 15:35
“Spiderman” i Ardian Isufit/ Ekspozita, heroi i mirë është zëvendësuar nga një ujk kërcënues
06/04 15:47
Instalacioni i Oltsen Gripshit/ Titullohet “Koha” dhe është vendosur në qytetin e Durrësit
05/04 15:33
Ekspozita e fëmijëve autikë/ “Edhe unë jam një vepër arti” hapet në qytetin e Shkodrës
03/04 19:57
Ekspozita e Helidon Halitit/ Piktura, portrete dhe autoportrete të realizuara gjatë pandemisë
02/04 20:00
“Kryqëzimi i tokës” i Gurakuqit/ Regjisori i njohur vjen me botimin e ri në prozë e poezi
02/04 12:43
Përkujtohet Pjetër Gaci/ Kompozitori i njohur shkodran sot do të festonte 90 vjetorin e lindjes
31/03 19:58
Posterat e propagandës/ Studimi i Rubens Shimës për 150 posterat në kohë të ndryshme
30/03 19:57
Muze për Sterjo Spassen/ Projekt shqiptaro-maqedonas në shkollën në Pustec ku mësoi shkrimtari
30/03 12:34
Bujtinat, zgjedhje e fundjavës/ Vizitorët në fshatrat e Tepelenës dhe Përmetit
28/03 18:58
“Artkand”/ Në episodin e fundit u prezantuan 4 vepra të reja që do qëndrojnë në ankand për 1 javë
28/03 17:54