Wake Up/ Reagimi i institucioneve në Mbrojtje të Konsumatorit për abuzimet e çmimeve në farmaci
27/02/2020 11:21

Prokuroria e Tiranës aktualisht është në fazën e mbledhjes se informacioneve për farmaci të cilat në mënyrë abuzive kanë rritur çmimet e këtyre produkteve duke përfituar nga situata, ndërsa fton të gjithë qytetarët që të bashkëpunojnë për çdo rast që kanë hasur në rritjen e çmimit të produkteve si (maska mbrojtëse, produkte me përmbajtje dezinfektuese). Shkak për hetimin është bërë raportimi për shitjet me çmime të çmendura, veçanërisht në platformat tregtare në internet, të xhelit dezinfektues dhe maskave mbrojtëse në këto ditë urgjence te shkaktuar nga përhapja dhe viktimat e Coronavirus. Ndërkaq Wake Up u interesuam pranë Autoritetit të Konkurrencës për të marrë një reagim zyrtar rreth kësaj çështjeje. Për emisionin tonë "Autoriteti i Konkurrencës" sqaroi se, bazuar në ligjin 9121/2003 "Për mbrojtjen e konkurrencës", ndërhyn kur ka dyshime për marrëveshje të ndaluar (Neni 4), ose kur ka dyshime për abuzim me pozitën dominuese (Neni 9).Autoriteti konfirmoi se të martën (25.02.2020) bazuar në nenin 28 të ligjit 9121/2003, ka ngritur grupin e punës i cili ka kryer monitorimin e tregut të materialeve para mjekësore për të parë nëse ka rritje çmimi. Ky monitorim vazhdon të jetë në proces”. Ne u interesuam gjithashtu edhe pranë Ministrisë së Ekonomisë dhe Financave, në lidhje me faktin se nëse duhet të Drejtoria e Tatimeve duhet të ndërhyjë në një rast të tillë të abuzimit me çmimet. Nga kjo ministri na u tha se për sa kohë farmacitë punojnë brenda kasës fiskale; pra, përsa kohë gjithçka shitet me faturë, nuk mund të ndërhyjnë. (Ndërkohë zv/kryeministri Erion Braçe kishte postuar faturën e një qytetari në Instagram dhe kërkonte ndërhyrjen e Tatimeve). Nga ana tjetër, u interesuam edhe pranë Bashkisë së Tiranës që ka në varësi Agjencinë e Mbrojtjes së Konsumatorit. Por nga ky institucion nuk morëm asnjë përgjigje deri në këtë moment. Gjithashtu edhe shoqata të mbrojtjes së konsumatorëve që veprojnë në vend, u stepën që të ishin të pranishëm në studion e Wake Up për të folur mbi këtë temë.

Wake Up/ Babai im Flamur Topi e ka parashikuar Kovidin që para 17 vitesh
08/04 12:02
Wake Up/ Si po përjeton Kovid-19, në familjen e Flamur Topit ku të gjithë janë mjekë
08/04 11:51
Wake Up/ Mjekja shqiptare në Breshia tregon se çfarë ndodh brenda spitalit Kovid
08/04 11:38
Wake Up/ A duhet të frikësohemi më rikthimin e Kovid-19 në shtator?!
08/04 11:31
Wake Up/ Meditim dhe kërcim për të larguar frikën nga Kovid-19.Ja ҫfarë ju këshillon hipnoterapistja
08/04 11:29
Wake Up/ Njihuni me dy shqiptarët që gatuajnë për mjekët, policët, zjarrfikësite etj, në kohë Kovidi
08/04 11:22
Wake Up/ Mjeku Rubin Topi: Kujdes sytë nga Kovid-19. Rrezik i madh për ata që përdorin lente
08/04 11:19
Wake Up/ Eugena Tomini ISHP: Kush dhe kur e bën testin serologjik kundër Kovid-19
08/04 11:12
Wake Up/ Mjekja, që la djalin 3 vjeç në shtëpi dhe shkoi në Breshia të luftonte Kovid-19
08/04 11:08
Wake Up/ Shtypi i ditës, 8 prill 2020
08/04 09:54
Diell dhe rritje temperaturash, njihuni me parashikimin e motit për sot
08/04 08:02
Wake Up/ Ilir Ҫumani: Si po e sfidojnë koronën jetimët e Shqipërisë
07/04 11:40
Wake Up/ Historia e jetimit të paralizuar në konviktin e Shkodrës përlot kryetarin e jetimëve
07/04 11:31
Wake Up/ 28-vjeçarja nga Mamurrasi, që doli vullnetare të punonte në repartin KoVid 19 në Milano
07/04 11:26
Wake Up/ Alarmi: Jetimët mbi 18-vjeç janë në pragun e urisë nga situata e Kovid 19
07/04 11:15
Wake Up/ Si teknologjia mund të zgjidhë krizën Kovid-19, ide inovative kundër izolimit
07/04 11:13
Wake Up/ Dr. Enver Roshi: ISHP ka kapacitetin për të kryer deri 300 testime Kovid-19 në ditë
07/04 11:05
Wake Up/ Shtypi i ditës, 7 prill 2020
07/04 09:38
Vijon rritja e temperaturave, njihuni me parashikimin e motit për sot
07/04 08:00
Wake Up/ Si u arratis me bomba në trup babai im Bahri Drishti. Dëshmia e policit të New Jersey-t
06/04 12:13