Wake Up/ 1 në 10 fëmijë shqiptarë është abuzuar seksualisht. 8 raste abuzimi vetëm në një vit
21/02/2020 11:25

Abuzimet dhe ngacmimet seksuale ndaj nxënësve në shkolla, janë fenomene mjaft shqetësuese edhe në shoqërinë shqiptare, por akoma edhe më shqetësuese kur ato nuk raportohen nga viktimat që pësojnë këtë abuzim, apo edhe nga ata që janë në dijeni të tyre. Rastet në Shqipëri, të abuzimit seksual me të mitur brenda institucioneve të shkollave, herë të raportuara në media, dhe herë nga organizata që merren me të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve, nuk janë të pakta në vendin tonë. Gjatë vitit 2018-2019 janë raportuar 8 raste të abuzimit seksual, ku disa prej tyre kanë ndodhur brenda ambienteve të shkollës, nga mësuesi por edhe nga nxënës më të rritur se viktimat që kanë pësuar këtë abuzim. Në rezultatet e fundit të studimit Becan, që është u vetmi studim i kolauduar për abuzimin seksual ndaj fëmijëve në Shqipëri, rezulton se 1 në 10 fëmijë është ngacmuar apo abuzuar seksualisht. Por si është situata në realitet, a ka raste të tjera të raportuara, dhe çfarë efektesh në shëndetin mendor ka ngacmimi apo abuzimi seksual tek të miturit, sot diskutuam me Mirgit Vatajn, Drejtor i Alo 116111 dhe mjeken psikiatre Arjana Rreli.

Wake Up/ Psikologia Muçaj: S’do përqafohemi më, s’do rrimë më gjatë në kafe dhe jashtë shtëpisë
27/03 12:52
Wake Up/ Olti Curri: Tani i drejtohem më shumë zotit dhe informohem vetëm nga media serioze
27/03 12:51
Wake Up/ Iliriana Basha: Kujtoj luftën e Kosovës; 4 vjet në shpi, pa bukë dhe me frikën e vdekjes
27/03 12:50
Wake Up/ Regjisori Altin Basha: E dhimbshme t’i “takoje” prindërit në largësi nga makina
27/03 12:49
Wake Up/ Në familjen e regjisorit Basha izolimi zbuloi hobet; Iliriana mëson piano, Altini vizatimin
27/03 12:49
Wake Up/ Dr. Erion Dasho: Të izolohen të moshuarit dhe të sëmurët. Të rinjtë të punojnë
27/03 12:43
Wake Up/ Izolimi i Olti Currit: Më është çoroditur e gjithë jeta. Më mungon liria
27/03 12:42
Wake Up/ Dy maturante tregojnë si po kryhet mësimi online për provimet e maturës shtetërore
27/03 12:24
Wake Up/ Dr.Erion Dasho: Korona s’do të ketë pasoja katastrofike në Shqipëri. Shkak masat e marra
27/03 12:23
Wake Up/ Pse po stigmatizohen të prekurit me korona?! Flet, psikologia Arjana Muçaj
27/03 12:22
Reshje dhe rritje temperaturash, ky është parashikimi i motit për sot
27/03 08:02
Wake Up/ Uthull dhe sodë buke, ja si duhet t’i lani frutat dhe perimet për të luftuar Covid-19
26/03 12:30
Wake Up/ Epidemiologu Fabian Cenko: Covid-19 nuk mund të kontrollohet vetëm nga Tirana
26/03 12:29
Wake Up/ Epidemiologu Fabian Cenko: Sëmundjet infektive nuk parandalohen me teknologji
26/03 12:29
Wake Up/ Dëshmia e mjekes shqiptare nga Madridi: Situata shumë e vështirë, skenari si i Italisë
26/03 12:23
Wake Up/ “Thriller”-i me emrin Covid-19. Pyetjet që kemi të gjithë mbi koronavirusin
26/03 12:22
Wake Up/ A përhapet Covid-19 nga ushqimet? AKU: Frutat dhe perimet të shiten të paketuara
26/03 12:05
Wake Up/ Gazetari nga Suedia: Pse qeveria beson se virusi mundet me imunitet dhe jo me izolim
26/03 12:03
Wake Up/ Rrobaqepësja nga Lushnja maska falas për stafin e Urgjencës së Lushnjës
26/03 11:59
Erë e fortë dhe reshje, njihuni me parashikimin e motit për sot
26/03 07:45