“Po fole e hongre…” Si dënoheshe për një fjalë goje. Libri i ri i Ardian Vehbiut
21/10/2019 12:07

Ardian Vehbiu sapo ka promovuar librin e tij (ditën e shtunë) më të fundit me titull "Gjuha e thyer, gjuha që thyen". I botuar nga shtëpia botuese "Çabej", ky libër është një refleksion për lirinë e fjalës, censurën dhe indoktrinimin në totalitarizëm. Autori ka disa vite që punon për të sjellë këtë libër dhe pyetja themelore që ngre aty lidhet me mënyrën se "si funksiononte shtrëngimi ligjërimor në totalitarizëm". Një nga arsyet kryesore që e kanë shtyrë edhe më shumë për këtë libër lidhet me faktin se ai vetë ka qenë produkt dhe viktimë e atij sistemi dhe e i ka përjetuar rreziqet dhe tundimet e fjalës së lirë. Vehbiu, që në krye të librit thotë se ka qenë e vështirë që të tregohet tërësisht objektiv në mënyrën së si i rrëfen historitë, rrethanat, rastet....por beson se ia ka dalë të mos ndikohet nga subjektivizmi.

Wake Up/ Etrita Ibrahimi: Pse babai im Feim Ibrahimi mungoi kur mbusha 10 vjeç
20/11 13:40
Wake Up/ Erjon Bogdani: E shoh veten trajner të ekipit kombëtar
20/11 13:22
Wake Up/ Institutit të Ndërtimit: Pallatet e vjetra do të çmontohen nëse rrezikojnë banorët
20/11 13:06
Wake Up/ Eksperti amerikan: Roli im dhe i këshilltarit të Millosheviçit në bisedimet për Kosovën
20/11 12:23
Wake Up/ Eksperti i njohur amerikan: Si mund ti nxjerrim shqiptarët nga kampet në Siri
20/11 12:16
Emisioni i plotë – Wake Up, 19 Nëntor 2019
19/11 16:52
Wake Up/ Eni Lena nga “Beteja e bukurisë” te tekat e vajzave të famshme
19/11 15:10
Wake Up/ Gentian Zenelaj mes princeshave të përrallave dhe princave imagjinarë
19/11 15:02
Wake Up/ Diskoja e krimit në Durrës, kthehet në kafe-bibliotekë për të rinjtë
19/11 13:53
Wake Up/ Rregullat e maturës: Ndjekje penale për shitjen e tezës dhe penalizim për celularin
19/11 13:34
Wake Up/ Policia Rrugore: Hetim raporteve false për mosmbajtjen e rripit të sigurimit
19/11 13:28
Emisioni i plotë – Wake Up, 18 Nëntor 2019
18/11 15:04
Wake Up/ Kristi Karkanaqe, artisti që e nisi karrierën nga rruga
18/11 12:36
Wake Up/ Binjakët nga Vlora, kampionë bote në Kikboks
18/11 12:18
Wake Up/ Pse letërsia “e madhe” duhet të nisë nga letërsia “e vogël”
18/11 12:02
Wake Up/ Siguria ushqimore, sa zbatohen protokollet e monitorimit
18/11 11:45
Wake Up/ OBSH: Vaksinohuni. Mos përdorni antibiotikë kundër gripit
18/11 11:28
Emisioni i plotë – Wake Up, 15 Nëntor 2019
15/11 14:49
Wake Up/ Praktikat studentore, si mundësi e sigurt për kontratë pune
15/11 12:37
Wake Up/ Suksesi i Gent Bejkos në Kanada dhe filmi që do e rikthejë në kinematë në Shqipëri
15/11 12:22