“Ndikuesit”, Budini vendos gazetarët përballë politikanëve
08/11/2019 19:55

Është e vështirë të kuptosh historinë politike nëse në radhë të parë nuk analizon rolin e ndikuesve. “Influencers” i njohim ata më shumë sot në rrjetet sociale. E megjithatë kësaj here bëhet fjalë për njëlloj tjetër ndikuesish. Ata janë gazetarët, të cilët Belina Budini i vendos përballë politikanëve, në librin e saj më të fundit “Ndikuesit”. Por a janë me të vërtetë ata ndikues. A është ky një titull miklues apo me ironi? “Unë flas për ndikues politikë natyrisht. Flas për gazetarë politikë, të cilët kanë vullnetin për të ndikuar. E shprehin bindshëm vullnetin për të ndikuar. Dalin nëpër pozicione ose në rivalitet politik gjithkund përballë poltikanëve, përballë audiencave, përballë njëri- tjetrit”, shprehet Velina Budini, autore e librit. Një ilustrim viziv të vullnetit për ndikim, Bujar Kapexhi e bën nëpërmjet kësaj kopertine, me dy tituj që autorja ka zgjedhur t’i quajë Ndikues dhe Influencers. “Për njëlloj ironie është bërë krahasimi me influencers, sepse Influencers njihet që i përkasin më tepër botës së mediave sociale, rrjeteve sociale, Instagramit etj. Por c’është e vërteta rolin e këtyre blogerve apo ndikuesve në rrjetet sociale prapë e kanë zënë kryesisht figurat e analizës politike, le të themi këta ndikues që unë kam marrë në shqyrtim në librin tim”, deklaron Budini. Nëpërmjet 20 intervistave me figurat kryesore të gazetarisë, me pyetje që prekin marrëdhëniet e tyre me pushtetin apo politikën, Budini përcakton kështu edhe rolin e këtyre gazetarëve. “Roli që mbizotëron është ky i ndërveprimit dhe i përzierjes me politikën, që krijon edhe keqkuptime të shumta se ku ndahet politikani nga gazetari”, shton ajo më tej. Përveç ndërvepruesit me politikën, Budini nuk harron të bëjë edhe antitezën me rolin tjetër të gazetarit. Atë të ndarjes nga politikani e të qenurit më besnik ndaj faktit e të vërtetës.

Qytetet rimarrin emrat e vjetër/ Ura-Vajgurore u bë Dimal, në Sarandë kërkohet emri antik, Onhezim
14/08 15:26
Art mbi kabina/ Korçë, të rinjtë pikturojnë kabinat e telefonave dhe internetit
13/08 12:41
Ekspozita që ngeli pa u hapur! Artistët flasin për skulptorin Arben Bajo, humbi jetën nga Covid-i
12/08 15:22
Letërsia për fëmijë/ Ndahen çmimet për krijimtarinë për të mitur
11/08 16:08
Parfumet e verës/ Këshillat për aromat në ditët e pushimeve
10/08 16:22
Tirana, 100 vite kryeqytet/ Historia e qytetit në vështrimin e një arkitekti
10/08 15:47
Ekspozitë / Në sheshin Skënderbej u projektuan veprat e autorëve më të mëdhenj të impresionizmit
09/08 20:10
Tirana në letërsi/ Në qendër të romanit “Metamorfoza e një kryeqyteti”
08/08 20:18
Arti sfidon pandeminë/ Ekspozitë pikture në Durrës
08/08 12:58
Peizazhi nuk është më trend/ Kolonitë e piktorëve nëpër Shqipëri nuk po zhvillohen më
06/08 20:37
Festivali i Resë/ Aktiviteti i vetëm edhe pse Tirana është e boshatisur
02/08 20:22
Ekspozitë pikture në lulishte Elbasan, i prezantohen publikut punimet e pandemisë
01/08 19:32
Tekstet e këngëve HIT/ Papingji: Prioritet nuk është e shkruara, por efekti që përcillet në publik
30/07 20:18
Instalacioni “Kafazi”/ Dëshmitë e studentëve për izolimin gjatë pandemisë
29/07 20:10
100 vjetori i Arshi Pipës/ Përkujtimi nga qendra Kombëtare e Librit dhe leximit
28/07 15:50
Tirana e artit të 3 karantinave/ Ekspozohen veprat e 100 artistëve, nga brezi i profesorëve deri…
25/07 20:10
Ngjyra shqiptare në Madrid/ Artisti Petrit Halilaj hap ekspozitën në pallatin e Kristaltë
23/07 20:00
Ekspozitë në kohë pandemie/ Veprat e Ibrahim Kodrës prezantohen në Lihtenshtajn
22/07 20:01
Përkujtohet Martin Camaj/ 95 vjetori i lindjes mes debateve të ditëve të fundit për figurën e tij
22/07 16:30
Dy lirikë të shqipes/ Fatos Arapi dhe Frederik Rreshpja, përvjetorët në një ditë
20/07 19:59