Çmimi Nobel në Fizikë për vitin 2021 është ndarë mes 3 shkencëtarëve.

Ata janë:

Syukuro Manabe nga Princeton, SHBA “Për kontribute novatore në kuptimin tonë të sistemeve komplekse fizike”

Klaus Hasselmann Max Planck nga Hamburg, Gjermani “Për modelimin fizik të klimës së Tokës, përcaktimin e ndryshueshmërisë dhe parashikimin e besueshëm të ngrohjes globale”

Giorgio Parisi nga Sapienza i Romës në Itali “Për zbulimin e ndërveprimit të çrregullimit dhe luhatjeve në sistemet fizike nga shkallët atomike në planetare”.

Top Channel