24 udhëheqësit më të pamëshirshëm të të gjitha kohërave – Foto

21/05/2018 11:29
Adolf Hitleri.

Një aforizëm popullor thotë: Heroi i njërit është tirani i një tjetri.

Por, ndërsa ne mund të argumentojmë vlefshmërinë e agjendave të caktuara politike, metodat e ashpra me të cilat disa liderë arrijnë synimet e tyre nuk kanë nevojë për interpretim.

Në fund të fundit, pa marrë parasysh se si një historian përpiqet të rrotullohet duke shkruar historinë, urdhri për të ndërtuar një kullë me burra të gjallë të betonuar së bashku me tulla dhe llaç, është goxha brutale.

Shikoni më poshtë listën e udhëheqësve më të pamëshirshëm të të gjitha kohërave, ku përfshihen burra dhe gra që përdorën taktika të pamëshirshme për të arritur qëllimet e tyre politike dhe ushtarake. Të gjithë njerëzit në listë janë vendosur para 1980 dhe nuk përfshihen figura të gjalla.

 

FOTO GALERI
2/24
Gaius Julius Cezar Augustus Germanicus (ose Caligula) - 37-41 - Caligula ishte mjaft popullor në fillim, sepse ai liroi qytetarët të cilët burgoseshin padrejtësisht dhe hoqi një taksë të fortë të shitjes. Por, pastaj ai u sëmur dhe nuk ishte më i njëjtë përsëri. Ai eliminoi rivalët politikë (duke i detyruar prindërit e tyre të shihnin ekzekutimin) dhe e shpalli veten një zot të gjallë. Sipas historianit romak Suetonius, Caligula kishte marrëdhënie seksuale me motrat e tij dhe shiste shërbimet e tyre për burra të tjerë, përdhunoi dhe vrau njerëzit, dhe e bëri kalin e tij një prift. Ai u sulmua përfundimisht nga një grup mbrojtësish dhe u ther 30 herë.

Top Channel