24 udhëheqësit më të pamëshirshëm të të gjitha kohërave – Foto

21/05/2018 11:29
Adolf Hitleri.

Një aforizëm popullor thotë: Heroi i njërit është tirani i një tjetri.

Por, ndërsa ne mund të argumentojmë vlefshmërinë e agjendave të caktuara politike, metodat e ashpra me të cilat disa liderë arrijnë synimet e tyre nuk kanë nevojë për interpretim.

Në fund të fundit, pa marrë parasysh se si një historian përpiqet të rrotullohet duke shkruar historinë, urdhri për të ndërtuar një kullë me burra të gjallë të betonuar së bashku me tulla dhe llaç, është goxha brutale.

Shikoni më poshtë listën e udhëheqësve më të pamëshirshëm të të gjitha kohërave, ku përfshihen burra dhe gra që përdorën taktika të pamëshirshme për të arritur qëllimet e tyre politike dhe ushtarake. Të gjithë njerëzit në listë janë vendosur para 1980 dhe nuk përfshihen figura të gjalla.

 

FOTO GALERI
1/24
Qin Shi Huang - Udhëhoqi Kinën në 247-210. Qin, i quajtur edhe Qin Shihuangdi, bashkoi Kinën në 221 dhe sundoi si perandori i parë i dinastisë Qin. Ai ishte i njohur për urdhrin e vrasjes së dijetarëve, me idetë e të cilëve ai nuk ishte dakord dhe dogji të gjithë librat "kritikë". Gjatë sundimit të tij, ai urdhëroi ndërtimin e një muri të madh dhe një mauzole madhështor që paraqet më shumë se 6.000 figura ushtarake tokësore të jetës. Një numër i madh i rekrutëve që punonin në mur vdiqën dhe ata që punonin në mauzole u vranë për të ruajtur fshehtësinë e varrit.

Top Channel