Sabije Dervishi është një shkrimtare shqiptaro-amerikane, që pretendon se shikon në ëndërr ngjarje të rëndësishme, para se të ndodhin.

Tragjedia e Otrantos ndodhi më 28 mars 1997. Anija me të cilët po udhëtonin emigrantët shqiptar u përmbyt nga një anije italiane, duke shkaktuar humbjen e 57 personave.

Sabija tregon se atë ngjarje e ka parë në ëndërr, në 2 mars të vitit 1997. Ajo tregon se ka parë në ëndërr personat që ishin në anijen tjetër, që shkaktoi tragjedinë. “Në anijen italiane kanë qenë tre persona, një burrë 42-45 vjeçar, që ishte kryesori, ai që dha urdhrin, pastaj është një femër dhe një shoqërues tjetër, burrë”.

E ftuar në emisionin “Shqipëria live”, Sabija tregon se në moshën 17-vjeçare kanë filluar t’i shfaqen ëndrra të tilla, të cilat, më pas u bënë pjesë e jetës.

Top Channel