Një grua 105-vjeçare në Dulongxhian, në provincën Junan të Kinës, sapo ka realizuar ëndrrën pë të udhëtuar jashtë fshatit e për të hipur në makinë.

Kjo iu mundësua falë një nisme të bashkive vendore kundër varfërisë.

Gruaja, e quajtur Pu Ertai, i përket një grupi shumë të vogël etnik në Kinë, të quajtur Dulong.

Dulongët jetojnë kryesisht nëpër malet shumë të thella përgjatë luginës së lumit Dulongxhiang.

Ajo ka lindur  në vitin 1914, por nuk kishte udhëtuar asnjëherë jashtë fshatit pasi zona është shumë e thellë për rrugë, dhe varfëria është shumë e lartë.

Aj.P

FOTO GALERI
3/15
Gruaja nuk kishte udhëtuar ndnjëherë me makinë

Top Channel