Gjykata gjermane, po eutanazisë pasive

25/06/2010 16:00

Gjykata gjermane është në favor të eutanazisë pasive: nuk dënohen ata që ndërpresin kurimin nëse nuk është kundër vullnetit të të sëmurit.

“Të shkëputësh një ventilator dhe prerë një tub ushqimi hyn në kategorinë e formave të pranueshme për të ndërprerë trajtimin, nëse është konsensusi i pacientit”, është shprehur gjykatësi, Ruth Rissing van Saan.

Top Channel