Princi Harry kthehet në Londër për “luftën” në Gjykatën e Lartë

27/03/2023 12:10

Princ Harry i Britanisë ka mbërritur në Gjykatën e Lartë të Londrës për të marrë pjesë në një seancë dëgjimore në padinë e tij kundër “Associated Newspapers Limited” mbi akuzat për grumbullim të paligjshëm informacioni.

Duka i Sussex-it vitin e kaluar iu bashkua një grupi figurash të profilit të lartë, përfshirë këngëtarin Elton John, në veprime ligjore kundër botuesit të Daily Mail, Mail on Sunday dhe Mail Online.

Padia akuzon Associated Newspapers Limited (ANL) për përfshirje në mjete të ndryshme të veprimtarisë kriminale për të marrë informacion mbi figura të profilit të lartë ndër vite.

Elizabeth Hurley, Sadie Frost, David Furnish dhe Doreen Lawrence përbëjnë pjesën tjetër të paditësve që qëndrojnë pas padisë ligjore.

Ata pretendojnë se ishin “viktima të aktivitetit të urryer kriminal dhe shkeljeve të rënda të privatësisë”, sipas një deklarate nga përfaqësuesit e tyre në atë kohë.

Grupi ka akuzuar ANL për punësimin e hetuesve privatë për të kryer akte të paligjshme të tilla si vendosja e pajisjeve të dëgjimit në shtëpi dhe makina dhe regjistrimi i thirrjeve private. Ai gjithashtu pretendon se botuesi do të paguante zyrtarë të korruptuar të policisë për të marrë informacione të brendshme, të përfshirë në imitim dhe mashtrim për të marrë të dhëna mjekësore dhe do të hakonte llogari bankare dhe transaksione financiare me “mjete dhe manipulime të paligjshme”.

E hëna është fillimi i një seance paraprake katër-ditore në Gjykatën Mbretërore të Drejtësisë të Londrës, gjatë së cilës ANL pritet të gjykojë dhe të hedhë poshtë çështjen.

Botuesi i ka hedhur poshtë akuzat si “njollosje të pahijshme” dhe e etiketoi padinë si një “përpjekje të planifikuar dhe të orkestruar paraprakisht për të tërhequr titujt e Mail-it në skandalin e hakimit të telefonave”, sipas PA Media.

Një zëdhënës i ANL shtoi se pretendimet ishin “pretendime të pabazuara dhe shumë shpifëse, të bazuara në asnjë provë të besueshme”, raporton PA.

Top Channel