Numri i i të infektuarve me koronavirusi në kontinentin e Afrikës ka shkuar në mbi 1 milion e 738 mijë.

Kanë rezultuar pozitiv me virusin në mbarë kontinentin, sipas faqes së internetit “Worldometer”, e cila përpilon të dhënat mbi pandeminë.

Ndërkaq, numri i të vdekurve si pasojë e pandemisë ka arritur në 41.672.

Shifra më e lartë e viktimave është regjistruar në Afrikën e Jugut me 19.008 të vdekur, pasuar nga Egjipti me 6.211 dhe Maroku me 3.373.

Deri më tani, 1.421.870 persona të infektuar janë shëruar.

Top Channel