Më 25 mars, Kina nuk raportoi asnjë rast të infektimit me koronavirusin e ri në territorin e saj dhe autoritetet kanë hequr pjesërisht masat drastike të karantinës në provincën e Hubei, ku virusi u shfaq për herë të parë në dhjetor të vitit të kaluar.

Deri më tani Kina ka regjistruar gjithsej 81,200 infeksione me virus dhe 3,281 vdekje.

Pekini njoftoi një ditë më parë se do të heqë izolimin e më shumë se 50 milionë njerëzve në Hubei. Kjo do të thotë se ata do të mund të udhëtojnë nëse do të ishin me shëndet të mirë.
Disa aeroporte dhe stacione të trenit janë rihapur. Shkollat janë ende të mbyllura.

Banorët e krahinës, Vuhan, do të duhet të presin deri më 8 prill për të qenë në gjendje të largohen nga qyteti i tyre.

Autoritetet shëndetësore kanë frikë nga një valë e re e përhapjes së virusit e shkaktuar nga rastet e importuara.

Masa të rrepta karantine janë imponuar për të gjithë ata që udhëtojnë nga jashtë, dhe aeroplanët ndërkombëtar që fluturojnë për në Pekin duhet së pari të zbarkojnë në një qytet tjetër kinez në mënyrë që udhëtarët të kryejnë ekzaminimet e nevojshme mjekësore.

Top Channel