Data 10 dhjetor do të shënojë fundin e një epoke për Microsoft kur të gjitha pajisjet Windows 10 Mobile (qoftë biznesi apo konsumatori) do të pushojnë së marri mbështetje.

Pas hedhjes së plotë të platformave Windows Phone dhe Windows 10 Mobile, Microsoft më në fund do të jetë në gjendje t’i përkushtohet strategjisë tjetër të lëvizshme, e cila aktualisht përqendrohet në krijimin e dizajnit rrjedhës.

Platformat Windows 10 Mobile dhe Windows Phone 8 ishin unike dhe të ndryshme në kohën e tyre, duke premtuar lojtarin e tretë kryesor në sistemin operativ celular (me Android dhe iOS). Fatkeqësisht, Microsoft dhe partnerët e saj nuk arritën t’i shndërronin premtimet e tyre në zgjidhje konstruktive dhe platformat nuk mbijetuan.

Microsoft, megjithatë, nuk heq dorë nga krijimi i një kamare në tregun celular. Përpjekjet e fundit të kompanisë bazohen në inkurajimin e zhvilluesve të aplikacioneve Android të ridizajnojnë programin e tyre duke përdorur modelin e rrjedhshëm të kompanisë, si dhe API-të e tjera. Kjo është veçanërisht e vërtetë për zgjidhjet që mund të funksionojnë në pajisjet me ekran të dyfishtë, siç është Surface Duo.

Një strategji si kjo mund t’i shpaguhet Microsoft-it, pasi Surface Duo është mjaft i ndryshëm dhe interesant. Sidoqoftë, gjithçka do të varet nga sa agresive është Microsoft në tërheqjen e zhvilluesve dhe partnerëve për të mbështetur platformën e re, transmeton KosovaPress.

Top Channel