Vitin e kaluar Google shtoi shkurtesa interesante për përdoruesit e rregullt të aplikacionit G Suite, duke bërë të mundur krijimin e dokumenteve të reja shumë shpejt.

Me domenin e ri, Google ka shtuar një veçori për të krijuar shpejt Google Docs, Sheets, Slides, Sites ose Formulare të reja thjesht duke shtypur doc.new, sheet.new, slide.new, site.new ose forma.new direkt në kuti për adresat e shfletuesit. Tani veçoria është zgjeruar në Google Calendar.

Google gjithashtu njoftoi në një ‘cicërim’ në Twitter, se është e mundur të shkruani cal.new ose meeting.new në shfletuesin dhe të lejoni që një ngjarje e re kalendarike të ngarkohet në një skedë.

Përdorimi i kësaj shkurtese kursen kohë, e cila do të përdoret më herët për të hapur aplikacionin Kalendari dhe për të futur një ngjarje të re.

Për ata që kanë më shumë se një llogari Google, kompania ka shtuar një veçori që lejon shkurtesën të krijojë ngjarje të reja nëpër llogari të shumta.

Nëse jeni regjistruar në dy Llogari të Google, mund të shtoni një Ngjarje të re Kalendari në një llogari tjetër duke shtypur cal.new/2/ ose meeting.new/2/. KosovaPress

Top Channel