Të ecësh bën mirë, por të ecësh shpejt bën akoma edhe më mirë.

Një studim i ri tregon se pas vitesh të tëra analizash në mijëra të rritur amerikanë, u arrit në konkluzionin se ecura e shpejtë ndihmon, madje shpëton jetën. Sigurisht vlerat më të mëdha e ecura e shpejtë i merr për ata persona mbi 50 vjec, të cilët këshillohen nga mjekët që të bëjnë të paktën 30 minuta ecje në ditë.

Në SHBA, nuk është vetëm e ecura aktiviteti i vetëm fizik më i praktikuar nga të rriturit, sidomos pas të 50-ave. Ata përpiqen të frekuentojnë edhe palestrat dhe notin. Mjekët specialistë rekomandojnë që një shëtitje më hap të shpejtë minimalisht 30 minutëshe cdo ditë bën shumë mirë për shëndetin e përgjithshëm, por sidomos për sistemin muskular dhe atë kardiovaskular.

Studimi tregoi se rreziku i vdekshmërisë ulet në raport me shtimin e intensitetit të ecjes.

Top Channel