Berat, asnjë plan për mbeturinat

11/11/2011 00:00

Lumi Osum eshte menduar si zgjidhja per heqjen e mbeturinave te shume komunave ne qarkun e Beratit.

Nderkohe qe vete bashkia ende nuk e ka zgjidhur kete problem duke depozituar mbeturinat urbane qe mblidhen cdo dite ne rruget e qytetit ne kete vend qe eshte teresisht jashte cdo kushti mjedisor dhe fare prane burimeve ujore. Bashkia ende nuk ka gjetur nje zgjidhje per kete problem.

Ne cdo cep rruge, breg lumi e deri edhe ne kembet e urës në komunën Poshnje mund të gjesh mbeturina. Ndotja, shkaterrimi mjedisit me pasoja te medha ne shendetin e atyre qe jetojne aty jane efektet e kesaj papergjegjshmerie qe eshte kthyer ne normalitet. Problemin e madh me ndotjen e pranon edhe kryetari kesaj komune.

Kjo situate eshte pothuajse ne te gjithe qarkun e Beratit ku nuk ka asnje projekt shteteror per trajtimin e mbeturinave qe kane mbuluar brigjet e lumenjeve e perrenjeve dhe qe trajtohen vetem me djegie.

Top Channel