Manastiri një shekull më pas

07/11/2011 21:00

Manastiri, vendi ku u vendos alfabeti i gjuhës shqipe dhe që duhet të ishte një qytet i shenjtë për shqiptarët, është duke humbur çdo gjurmë të ngjarjes historike të vitit 1908.

“Shqiperia Tjeter” erdhi këtë të hënë nga Manastiri, ku pas pas më shumë se një shekulli, në godinen ku u mbajt kongresi zhvillohet tregëtia e pllakave.

Vetë Manastiri po spastrohet nga dita ne ditë prej shqiptarëve dhe në qytetin ku u vendos për alfabetin e gjuhes sonë, sot flitet shumë pak shqip. (Për më shumë ndiq reportazhin e plotë përgatitur nga gazetari Marin Mema)

Top Channel