Apple përgjon në mënyrë sekrete përdoruesit

21/04/2011 12:55

Pajisjet e Apple duket se përgjojnë vendodhjen e përdoruesve dhe regjistrojnë të dhëna pa dijeninë e tyre.

Lajmin e ka bërë të ditur CNN, sipas raportimeve të bëra disa ditë më parë në një faqe të quajtur iPhone Tracker.

Vëzhgimi i paautorizuar filloi në qershor të 2010-s, kur u lançua versioni më i fundit i Apple mobile, sipas dy kërkuesve të cilët kanë deklaruar se kanë zbuluar një aplikacion të fshehtë që arrin të japë të dhëna.

Apple nuk ka pasur ende një reagim në lidhje me këtë çështje.

Top Channel