Diabeti, burim për sëmundjet kardiovaskulare

25/06/2010 16:35

Diabeti rrezikon dy herë më shumë që trupi i njeriut të ketë probleme kardiovaskulare, përfshirë këtu infarktin dhe iktusin.

Këtë përfundim e ka nxjerrë një studim britanik, sipas të cilit, 10 % e të sëmurëve me diabet vdesin për shkak të sëmundjeve kardiovaskulare ose mesatarisht rreth 17 milionë viktima cdo vit në rrang global.

Ky grup ka bërë edhe një studim për rë ruajtuar diabetin që vepron në mënyrë të pavarur nga insulina për kontrollin e sheqerit në gjak.

Top Channel