Kur sheh pikturat e Sali Shijakut të bie në sy koloriti, motivet dekorative apo kompozimi njëfigurësh. Historia legjendat apo aktualiteti i kohës përbejnë temën qendrore të pikturës se tij.

“Mua një herë më kritikuan sepse u botua një përgjigjja ime e Andon Kuqalit, që unë e filloj nga një skemë. Për shembull Vojo Kushi që është një bozet i vogël këtu fillon… Është një rrufe që vjen nga dora, tek koka dhe këmba, që është zigzagu i rrufesë”, tha Sali Shijaku

Në këtë shtëpi shihet që piktori hidhet nga mitologjia deri tek subjektet reale. Vepra e Sali Shijakut karakterizohet nga një gamë e gjerë temash që gjejnë zgjidhje në forma të ndryshme, shpesh të papritura. Edhe pas 90 kur temat e mëdha mbaruan Shijaku vijon të pikturojë.

Top Channel