“Ende pa u zgjidhur vota e Diasporës”, Kryetari i Prezencës së OSBE: Zbatoni modelin që ju përshtatet, KQZ të jetë e angazhuar në përmirësimin e zgjedhjeve 

09/07/2024 10:28

Ambasador Michel Tarran, Kryetari i Prezencës së OSBE-së në Shqipëri në Tryezën e Rrumbullakët të Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), me mbështetjen e Prezencës së OSBE-së në Shqipëri.

Vota e diasporës është një arsye për OSBE -në që demokratët dhe socialistët t’i rikthehet dialogut për reformën zgjedhore. Ambasadori  Michel Tarran zgjodhi t’i flasë shqip përfaqësuesve të PS dhe PD, të cilët mikpritësi i tryezës kishte menduar t’i ulte krah njëri tjetrit, jo pa qëllim.

Tarran: Kemi një sfidë të pazgjidhur, atë të votimit nga jashtë vende. Nuk ka standarde të caktuara në lidhje me këtë. I takon secilit shtet të zbatojë atë model që i përshtatet më mirë. Çdo vendim duhet të jetë nga koncensusi i gjerë, i bazuar nga konsultime gjithëpërfshirëse, duke përfshirë aktorë civilë, shoqërinë dhe diasporën.

Prezenca e OSBE që mbështet KQZ vijon të jetë e angazhuar të mbështesë përpjekjet dhe bashkëpunimin për përmirësimin e administrim të zgjedhjeve dhe përmirësimin e tyre. Ju ftoj ta shihni si një prej partnerëve më të ngushtë.

Të punojnë për të garantuar se do të respektohet zëri i secilit, diskutimet e sotme të çojnë përpara integritetin zgjedhor në Shqipëri.

Top Channel