Aurorat ndriçojnë qiellin islandez ndërsa llava rrjedh nga një vullkan afër Grindavik në skajin jugperëndimor të ishullit, duke dhuruar pamje mbreslënëse.

Lumenjtë e llavës vazhdojnë ende disa pas shpërthimit të vullkanit që ndodhet në vendin e vogël islandez, rreth një orë larg Reykjavik.

Vullkani ka shpërthyer katër herë në tre muajt e fundit. Sipas Zyrës Meteorologjike të Islandës, një nga shpërthimet hapi një çarje në tokë pothuajse 2 milje të thellë.

Lava fillimisht filloi të derdhej më 18 dhjetor. Një shpërthim i dytë ndodhi më 14 janar, një shpërthim i tretë filloi më 8 shkurt dhe i katërti të enjten, kur Dritat e Veriut ngjyrosën qiellin.

Top Channel