Koka e mbretit Charles shfaqet për herë të parë në pulla speciale

14/03/2023 15:38

Pullat e para speciale që mbajnë kokën e mbretit Charles po publikohen nga Royal Mail, me siluetën e tij që shfaqet në një set ku me lulet e njohura të kopshtit.

Këto mund të jenë pullat e para që tregojnë profilin e Mbretit që do të shihen gjerësisht nga publiku. Këto pulla zëvendësojnë një dizajn që tregon kokën e Mbretëreshës të përdorur vazhdimisht në pulla përkujtimore që nga viti 1968.

Pullat e para përkujtimore me kokën e Mbretit

David Gold, i Royal Mail, tha se përdorimi i fotove të luleve për këtë grup historik pullash pasqyronte faktin se Mbreti ishte një “kopshtar i pasionuar”.

Royal Mail kishte zbuluar më parë modelin për pullat e reja të rregullta të klasit të parë dhe të dytë që tregonin Mbretin Charles. Por ato pulla nuk do të fillojnë të shfaqen rregullisht në letra derisa stoqet të mbarojnë nga pullat ekzistuese që tregojnë kokën e mbretëreshës së ndjerë.

Kjo do të thotë se ndryshimi i parë i dukshëm në pulla për mbretërimin e ri do të jenë këto 10 pulla lulesh, duke treguar të preferuarat e kopshtit si trëndafili, dahlia, luledielli dhe fuchsia.

Këto pulla lulesh mund të porositen nga e marta dhe do të dalin në publik javën e ardhshme.

Planifikimi afatgjatë për pulla të tilla speciale nënkuptonte që Posta Mbretërore kishte vazhduar me planet në linjë të bëra përpara vdekjes së Mbretëreshës shtatorin e kaluar.

Top Channel