SHBA: Nëna dhe motra varrosen në oborr për shkak të financave

30/08/2021 20:47

Policia zbuloi dy kontejnerë në oborrin e një shtëpie në periferi të Çikagos, disa ditë pasi një burrë u tha hetuesve se trupat e nënës dhe motrës së tij ishin varrosur atje disa vjet më parë, zbuloi një zyrtar.

“Një kontejner u gjet dhe besohet se ka një kufomë brenda dhe një kontejner tjetër po gërmohet, puna është pothuajse e përfunduar”, tha Ray Hanania, një zëdhënës i periferisë Lyons, raportoi AP.

Hapi tjetër është zbulimi i eshtrave të të ndjerit, shtoi ai. Hetimi filloi kur policët u thirrën për të kontrolluar shtëpinë në Lyons, e cila ndodhet 19 kilometra në juglindje të Çikagos.

Zyrtarët gjetën një shtëpi plot me mbeturina, jashtëqitje, pa ujë të rrjedhshëm dhe dy vëllezër jetuan atje.

Shefi i policisë Thomas Herion tha se njëri prej vëllezërve zbuloi se nëna e tyre, e cila ishte në të shtatëdhjetat, vdiq kur motra e saj e shtyu nga shkallët, ndërsa motra e saj vdiq në vitin 2019 pas një sëmundjeje.

Heron citoi një nga vëllezërit të thoshte se trupat u varrosën në oborr për arsye financiare.

Shteti i Illinois nuk ka të dhëna për vdekjen e grave, dhe hetuesit, nëse gjejnë eshtrat, do të përpiqen të përcaktojnë nëse vdekja ka ndodhur natyrshëm apo nga krimi. Në Illinois, është e dënueshme nëse vdekja e dikujt fshihet.

Vëllezërit aktualisht po qëndrojnë në një hotel ndërsa policia bën punën e tyre në pronën e tyre.

“Nuk duket se u pëlqen, por të paktën është një vend i sigurt për ta dhe ne kemi një shërbim social që i monitoron”, shtoi Hanania.

Top Channel