SHBA/ Uragani ‘Ida’ kërcënon Luizianën dhe Misisipin

29/08/2021 08:56

Uragani Ida, që cila lëviz larg nga brigjet e Kubës, vazhdon kursin drejt Luizianas dhe pritet të arrijë në tokë në orët e vona të ditës së sotme, sipas kohës lokale.

“Banorët e Luizianës kanë kohë deri natën vonë për t’u përgatitur për Uraganin Ida”, tha guvernatori John Bell Edwards, duke shprehur shqetësim të madh për fatkeqësitë serioze që po ndodhin në të gjithë rajonin.

Shërbimi Kombëtar i Motit parashikon që erërat 60-120 kilometra do të fryjnë në brigjet e Luizianës sonte dhe u bëri thirrje banorëve që dëshirojnë të largohen ta bëjnë këtë sa më shpejt të jetë e mundur.

Mississippi fqinj gjithashtu kërcënohet me përmbytje për shkak të rritjes së nivelit të detit.

Qendra Amerikane e Uraganëve (NHC) vlerëson se Ida do të forcohet dhe do të arrijë në kategorinë 4 në shkallën e uraganit me pesë pikë. Kjo do të thotë se shpërthimet e erës do të tejkalojnë 200 kilometra në orë.

Top Channel