Kurz përballet me rizgjedhjen si kreu i konservatorëve

29/08/2021 03:13

Kancelari austriak Sebastian Kurz po shkon për rizgjedhje si kreu i partisë konservatore të Partisë Popullore Austriake (OeVP) me një rrugë të vështirë migrimi. Në konferencën e partisë federale në Sankt Poelten, Austria e Ulët, Kurz është kandidati i vetëm dhe i padiskutueshëm.

Ai u zgjodh për herë të parë drejtues i partisë së tij në 2017 me 98.7% të votave të delegatëve. Kurz, i cili sapo mbushi 35 vjeç deri më tani ka fituar dy zgjedhje parlamentare me qëndrimin e tij kundër emigracionit.

Të shtunën, kongresi i partisë pritet të votojë jo vetëm për Kurz, por edhe për një propozim që përfitimet sociale për emigrantët të lidhen me integrimin e suksesshëm. Për më tepër, afro 1.000 delegatë planifikojnë të bëjnë thirrje për kontrolle edhe më të rrepta kundër organizatave politike islamike.

Qëndrimi i OeVP për migracionin dhe refuzimi i tij për të pranuar refugjatë afganë ka çuar në rritjen e tensioneve me të gjelbrit bashkëqeverisës.

Top Channel