Avionët luftarakë rusë ngacmojnë fregatën holandeze në Detin e Zi

29/06/2021 22:31

Ministria holandeze e Mbrojtjes njoftoi se avionët luftarakë rusë kishin ngacmuar fregatën holandeze Evertsen në Detin e Zi në fillim të këtij muaji, duke ndërhyrë në sistemet e komunikimit.

Operacioni rus vazhdoi për pesë orë në 24 qershor dhe “ishte në kundërshtim me të drejtën për lundrim falas”, tha Ministria holandeze e Mbrojtjes në një deklaratë.

Frega Evertsen po lundronte në det të hapur në ujërat ndërkombëtare, tha kapiteni George Pastor.

“Nuk kishte asnjë arsye për këto veprime agresive. Sidoqoftë, sulmet virtuale vazhduan për disa orë. Ishte një sjellje e papërgjegjshme dhe e rrezikshme në det”, tha ai.

Sekretari i Përkohshëm i Mbrojtjes, Ank Veileveld Schauten tha sot se Hollanda synon të diskutojë incidentin me Rusinë, duke shtuar se nuk ka justifikim për veprime të tilla, të cilat në mënyrë të pashmangshme rrisin gjasat e ngjarjeve të rrezikshme.

Top Channel