Numri i rasteve me koronavirus në Itali ka arritur në 86,498, sipas një raporti nga studiuesit në Universitetin Johns Hopkins. Kjo e vë vendin evropian përpara Kinës, ku janë konfirmuar 81.946 infeksione.

Të dy janë më pak se mbi 104,000 raste të raportuara në Shtetet e Bashkuara. Sidoqoftë, jo të gjitha vendet raportojnë ose masin raste në të njëjtën mënyrë, kështu që shifrat e vërteta mund të jenë më të larta në Itali dhe Kinë.

Më shumë se 9,000 njerëz kanë vdekur nga koronavirusi në Itali, më shumë se kudo tjetër në botë, e ndjekur nga Spanja me 5,138 vdekje, dhe Kina në 3.295. Në SH.B.A., ka pasur rreth 1.700 vdekje deri më tani, sipas njoftimeve të Johns Hopkins.

Italia pati vdekje 969 vdekje të Premten – rritja më e madhe një ditore që nga fillimi i krizës.

Top Channel