E hëna e 6 majit shënon nisjen e Ramazanit.

Tradita nis që në shekullin e nëntë dhe përkujton muajin kur profeti Muhamed u mbyll në një shpellë, në veri të Mekës, për ripërtëritje shpirtërore.

Myslimanë nga e gjithë bota e festojnë Ramazanin duke agjëruar, që do të thotë të mos pinë ujë, të mos hanë ushqim e të mos kryejnë marrëdhënie seksuale nga lindja e deri në perëndim të diellit.

Ramazani festohet nga rreth 2 miliardë myslimanë në të gjithë botën.

FOTO GALERI
1/21
Palestinezë që blejnë dekorime për Ramazan

Top Channel