Në Tarragona të Spanjës po mbahet edicioni i 27 i Kullave Njerëzore.

Të quajtura “Castellers”, këto kulla ndërtohen falë disa teknikave precize të burrave që mblidhen në grupe për të formuar kullën më të lartë dhe më komplekse njerëzore.

Kjo traditë katalane mendohet se ka nisur në fund të shekullit XVIII nga grupet e kërcimit dhe është pjesë e kulturës së zonës.

FOTO GALERI
1/31

Top Channel