Dëshiron që martesa juaj të zgjasë të paktën pesë vjet? Ndërsa shumë studime kanë marrë për bazë jetëgjatësinë e një martese, një stduim i fundit është fokusuar tek zakonet e divorcit.

Studim i universitetit të Utah ka zbuluar se më pak njerëz që martohen mes moshës 28-32 vjeç ndahen në vitet që pasojnë. Sociologu Nick Wolfinger ka analizuar të dhënat nga 2006 deri në 2011, të National Survey Family Growth.

Ai gjeti se vitet 28-32 janë vitet më të mira për një martesë të suksesshme. Në fakt më parë ishte menduar se sa më i madh të martohesh më pak shanse ke të divorcohesh. Por studimet tregojnë se janë dy kulme për divorc në 5 vitet e para të martesës dhe bëhetfjalë për në të 20-tat dhe pas moshës 45 vjeç.

Top Channel