Në këtë çerekshekulli në Shqipëri shumë zanate të para viteve ’90 janë harruar. Njëri prej tyre është edhe ai i samarxhiut, por që së fundmi duket se i është përshtatur edhe kohës.

Në Gjirokastër ,Veip Gagani është i vetmi që e ka trashëguar zanatin brez pas brezi.

Samarët traditcionalë malorë që ai ka trashëguar nga i ati dhe gjyshi së fundi po kthehen edhe në tërheqje turistike. Madje jo vetëm kaq. Shumë porosi janë dërguar edhe në Itali dhe Francë.

Historinë e sjell gazetarja Kristina Fidhi…

Top Channel