Studimi: Njerëzit me flokë të kuqe më të rrezikuar nga kanceri

12/07/2016 00:00

Njerëzit të cilët mbartin një gen të “heshtur” të flokëve të kuq kanë një risk më të lartë për kancerin e lëkurës që lidhet me rrezet e diellit, paralajmërojnë ekspertët.

Ekipi i Sanger Institute vlerësoi se 1 në 4 persona në Britani janë mbartës të këtij geni.

Në termat e ndryshimeve të kancerit, efekti i genit është i ngjashëm me 2 dekada ekspozim në diell.

E ndërsa njerëzit me 2 kopje të këtij geni do të kenë flokë të kuqe dhe lekurë të zbehtë dhe ndoshta e dinë se duhet të ruhen më tepër nga dielli, ata me vetëm një kopje të këtij geni nuk e kanë idenë se në çfarë rreziku janë.

Top Channel