18 gjërat që bëjnë njerëzit e suksesshëm

07/06/2016 00:00

Mosha 20 vjeçare është koha e tranzicioneve të mëdha. Zgjedhjet që ju bëni në këtë dekadë kritike për të hedhur themelet e karrierës, marrëdhëniet, shëndetit dhe mirëqenies suaj.

Përderisa asgjë nuk mund të zëvendësojë mësimin nga përvoja, ju mund t’i shpëtoni disa stresit duke dëgjuar ata që kanë kaluar tashmë përmes saj.

Këtu janë 18 gjëra që njerëzit e suksesshëm kanë bërë në të 20-tat e tyre:

1-Mësojnë të menaxhojnë kohën e tyre
Kur sapo nis karrierën është e vështirë që të sistemosh programin ditor për një produktivitet maksimal.
Një mënyrë e mirë është vendosja e afateve për realizimin e punëve që po bën dhe evitimin e marrjeve të shumë përgjegjësive njëherësh.

2-Nuk kanë si prioritet paranë
Ti duhet të synosh të kesh financa të suksesshme, por mos e hyjnizo paranë.

3-Kursejnë
Pas një sondazhi bankar rezulton se 69% e atyre që janë mes moshës 18-29 vjeç nuk kanë asnjë kursim. Nuk e kuptoni se do vijë momenti që mund t’i lini edhe të mblidhni më pas interesat.

4-Zhvillojnë një plan të shlyerjes së borxhit
Gjej një mënyrë për të eliminuar borxhin sa më shpejt të jetë e mundur.

5-Kujdesen për shëndetin e tyre
Duke u kujdesur për trupin tuaj është një përpjekje me vlerë.
Pas çdo viti që kalon, bëhet më e vështirë për të filluar një regjim të qëndrueshëm stërvitjeje, dhe më e vështirë akoma të marrim veten nga një natë e vonë ku e kemi kaluar duke pirë.

6-Janë këmbëngulës
Njerëzit më të suksesshëm nuk do të fitojnë gjithmonë, por ata gjithmonë ngihen pavarësisht dështimeve.

7-Nuk përpiqen të kënaqin të gjithë
Ju nuk duhet të jeni mik i të gjithëve. Është koha për të filluar ndërtimin e një rrjeti shoqëror që do të krijojë një bazë për karrierën tuaj.

8-Janë fleksibël

9-Marrin rreziqe të matura

10-Nuk reshtin së mësuari

11-Nuk e izolojnë veten e tyre
Vetëm për shkak se ju nuk mund të merrni një udhëtim të gjatë në Zvicër nuk do të thotë që ju duhet të kufizoni veten në hapësirën punë-shtëpi.

12-Ruajnë marrëdhëniet e rëndësishme
Mos humbisni lidhjet me njerëzit të cilët ju mbështesin.

13-Shoqërohen me njerëz që i shtyjnë për të qenë më të mirë

14-I lënë gjerat të kalojnë
Meditimi është një teknikë e shkëlqyer për të mësuar për të mbajtur mendjen tuaj të përqendruar në të tashmen.

15-Mendojnë për ndikimin e vendimeve të tyre
Veproni me besim, por jo me impuls.

16-E kuptojnë se prindërit e tyre nuk kanë gjithmonë të drejtë

17-Janë të ndershëm

18-Ruajnë balancat mes jetës personale dhe punës

Top Channel