Një histori familjare që nis në vitin 1761

09/03/2016 00:00

Ata janë një nga familjet më të vjetra të Tiranës. Sipas dokumenteve të kohës origjina e Demnerëve, nis që në vitin 1761, periudhe kur Adem Demneri permendet në regjistrat e vjeter.

Që nga ajo kohë kanë kaluar 9 breza, ndërsa familja është shtuar e  trashëguar, duke  i sjellë Kryeqytetit shumë personalitete nga  të gjitha fushat. Jo çdo kush e kanë mundësinë që të ndërtojnë pemën gjeneologjike të fisit, por Demnerët e kanë bërë….

Kërkimi nis me gojëdhënat brenda familjes, por dhe në dokumentet e pakundërshtueshëm të kohës, që e bëjnë shumë të saktë punën shkencore. Helioni, Mustafai, Vjollca dhe Bujari janë 4 përfaqësues të familjes. Si Demner, janë krenar për mbiemrin që mbajnë dhe sa herë kanë mundësi, më të moshuarit e fisit, përpiqen t’u tregojnë nipave dhe stërnipave historinë e njerëzve të shquar që kanë dalë nga ky mbiemer.

Një libër është botuar për këtë familje nga profesori i njohur Ismail Demneri, ndërsa krenaria padiskutim mbetet pema familjare shumë e saktë, e cila pritet që të shtohet me degë të reja në dekadat e ardhshme.

Top Channel