“Kur sulmohej shtëpia e Hitlerit”

26/12/2015 00:00

Peter ishte një operator rrjeti në RAF Lancaster kur iu dha urdhëri të drejtojë operacionin në Austri në ditët e fundit të Luftës së Dytë Botërore.

Objektivi ishte Berchtesgaden, mali mbrojtjës i Fyhrerit gjatë tërheqjes së tij në alpet e Bavarisë.

Fotoja është bërë njga një tjetër Lancaster, ku tregon avionin e Peter që qëllon objektivin. Në të majtë duket edhe tymi i shpërthimit të bombës në bunkerin ku ishin tërhequr Hitleri dhe Eva Braun.

Sulmi, më 25 prill 1945 ishte misioni i fundit për Peter, pikërisht dy javë para përfundimit tël uftës në Europë.

Peter, sot 94 vjeç, nga Leiçester, thotë: “Ky ishte sulmi në vendfshehjen e Hiterlit, Eagle’s Nest. Edhe sot pas kaq vitesh ai thotë se nuk është penduar asnjëherë që ka bombarduar Gjermaninë e asaj kohe.

Top Channel