Tim Peak ka prekur të gjithë të pranishmit në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, teksa anija e tij kozmike do të niset për misionin e radhës.

Ai ka përshëndetur nga xhami i transportuesit të birin 6-vjeçar Thomas duke formuar një zemër me duar, si dhe bashkëshorten e tij Rebeça dhe djalin 4-vjeçar Oliver.

43-vjeçari Peak ka kaluar plot 6 vjet trajnim për misionin që do të zgjasë 6 muaj në bordin e një anije që do të udhëtojë 248 milje larg Tokës.

Ai ka qënë një pilot hekikopteri i ushtrisë, dhe do të udhëtojë me një modul me përmasat e një furgoni, e cila vendoset në majën e një rakete sovjektike e bazuar në raketat e viteve 1950.

E njohur si raketa më e besueshme në botë, prej 50 vjetësh edhe sot, ajo është e vetmja mjet transporti për astronautët në Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar.

FOTO GALERI
1/4

Top Channel