Peshkopia pa ujë të pijshëm

05/10/2011 00:00

Me ndihmen e policise filluan punimet per veprat e marrjes se ujit per ujesjellesin e Peshkopise ne Kalase se Dodes.

Keto punime jane nderprere per rreth 3 muajsh nga banoret e ketyre zonave te cilet nuk kane qene dakort per furnizimin me uje te pijshem te qytetit te Peshkopise dhe te disa banore te komunave te furnizohen me uje te pijshem me pretendimin se ata mbeten pa uje per vaditje.

Pas shume takimesh mes banoreve te ketyre fshatrave dhe strukturat shteterore nuk u arrit nje marreveshje mes tyre. Banoret e zones nuk e kane mirepritur aspak pranine e forcave te policise.

Qyteti i Peshkopise kaloi gjithe sezonin veror pa uje te pijshem. Kete situate e kane shfrytezuar persona te ndryshem te cilet kane fituar shume para duke ju shitur ujin banoreve. Bashkia e qytetit kerkoi zgjidhjen e problemit por perpjekjet deshtuan dhe si zgjidhje e fundit u kerkua nderhyrja e policise. Nderkohe ne Peshkopi ende nuk eshte rikthyer furnizimi duhur per shkak se duhet te perfundojne punimet.

Problemet me ujin e pijshem u pranuan pak dite me pare edhe nga kryebashkiaku Ilir Krosi. Banoret e Kalase se Dodes nuk duan
qe burimet e tyre ujore te merren nga ujesjellesi me arsyetimin se ato
burime jane te vetmet qe ata kane per t’i perdorur per vaditje.

Top Channel