Misteri i “Shpellës së ujkut”

28/09/2010 18:35

Sot nis një cikël i ri temash kurioze. Ky cikël do të na njohë me disa nga misteret më të mëdha që kanë ngacmuar kujtesën historike të shqiptarëve.

Këto mistere lidhen me legjenda dhe rrëfime shpesh edhe të frikshme, mbi shpella, vendkalime, fortesa, gjurmë e burime, mbi të cilat qëndrojnë varur gojëdhana që flasin për ngjarje të mbinatyrshme, ndëshkime apo fenomene të tjera të çuditshme që kanë bërë bujë.

Një prej këtyre legjendave lidhet me një shpellë misterioze. Nga vendasit njihet si “Shpella e ujkut”. Do udhëtojmë drejt Korçës, në fshatin Tren, ku ende edhe sot, shumë banorë kujtojnë me frikë atë që ndodhi qindra vjet më parë, brenda një shpelle ku u zhvillua një skenar i denjë për filmat horror.

Reportazhin e plotë mund ta ndiqni në kronikën e përgatitur nga stafi i “Pasdite në Top Channel”. 

FOTO GALERI
1/3

Top Channel