Zbulohet molekula që lufton kancerin

27/09/2010 17:55

Është krijuar në laborator molekula e parë që arrin të bllokojë funksionimin e geneve të kancerit.

Sipas shkencëtarëve, kjo molekulë e heq kancerin nga rrënjët.

Rezultati është publikuar në Nature dhe i dedikohet shkencëtarëve të Dana-Farber Cancer Institute.

Zbulimi mund t’i hapë rrugën terapive të reja antikancer.

“Të mund të kontrollosh aktivitetin e geneve të kancerit mund të ketë një impakt të lartë në luftën kundër kësaj sëmundjeje”, është shprehur një prej zbuluesve.

Top Channel