Analizohen asteroidët e Jupiterit

10/09/2010 16:20

Një grup astronomësh kanë përshkruar hollësisht objektet që me 3 qershor dhe 20 gushtin e shkuar kanë bombarduar Jupiterin.

Në Astrophysical Journal Letters, falë edhe fotove dhe videove, u analizuan dy asteroidët, të krahasueshëm me ata të dy ditëve më parë që iu afruan Tokës.

Objektet janë studiuar falë teleskopit hapësinor “Hubble” të NASA-s dhe ESA-s, nga një grup shkencëtarësh të universitetit spanjoll të Pais Vasco.

Top Channel