Sekreti i efektit ylber, tek Pierella luna

01/09/2010 21:30

Zbulohet sekreti i një efekti optik që e bën unike një flutur të Amerikës Qëndrore, Pierella luna.

Lëkura e insektit ngjyroset dhe ndriçon nëse goditet nga një rreze drite.

Përgjegjës të efektit ylber, sipas një studimi të publikuar në revistën Physical Revieë E, është pushi që gjendet në krahët e fluturës.

Top Channel