OKB i vjen në nidhmë Kirgizstanit

19/06/2010 09:40

Kombet e Bashkuara kanë njoftuar një ndihmë prej 71 milionë dollarësh për Kirgizstanin, ku 400 mijë persona janë shpërngulur për shkak të luftimeve ndëretnike.

Liderja e përkohshmë e shtetit të Azisë qëndrore dyshon se personat e vrarë që nga shpërthimi i akteve të dhunës, rreth 1 javë më parë, janë rreth 2 mijë.

Ndërkohë, rreth 1 milion persona janë prekur nga luftimet mes banorëve me etni kirgize dhe atyre me etni uzbeke.

Shumë prej këtyre të fundit kanë braktisur shtëpitë dhe kanë shkuar të strehohen në Uzbekistan. Ka qenë pikërisht qeveria e këtij vendi që i ka kërkuar nidhmë OKB-së.

Top Channel